Skrånende tag i Pyrenæerne

En renovering af et gammelt hus i Pyrenæerne, præget af panoramavinduer, skrånende tag og accentuerede lodrette rum.

Skrånende tag i Pyrenæerne

casa sui Pirenei

Guinovart Florensa House: et projekt for nogle år siden af ​​arkitekter Cadaval & Solà-Morales. Et gammelt tørt stenhus i området af Pyrenæerne, som er blevet omdannet til en komfortabel bolig for en enkelt familie, men to generationer, kombineret under et meget specielt tag.

en tag til meget stejle skråninger, som fungerer som et kontinuerligt element og løser mange rum- og lysproblemer, der fremhæver panoramaet og de forskellige synspunkter på dalerne omkring.

To huse i et med funktioner, der næsten ligner en skulptur, takket være skråtak og skråninger af bjerget, der skaber et enkelt sted med tilstødende rum, men alligevel uafhængig.

Eduardo Cadaval, casa sui Pirenei

den vinduer de er blevet dimensioneret på en menneskelig skala, for at fremhæve udsigten over landskabet, som det sker med bjergtop i nærheden, synlig fra vinduet øverst på taget. Et spil af indvendig og udvendig, artikuleret for optimal rumgendannelse.

meget kompliceret den værftet. Stillingen og konteksten gjorde det ikke nemt, både for den faktiske konstruktion og forbestemmelse samme af materialer, der skete ved hjælp af en helikopter. Strukturen blev derfor alle designet ud fra transport.

Beliggende i Canejan i Valle de Aran, blev bygningen designet i overensstemmelse med lokale bygningstraditioner, med en omhyggelig massegenvinding, åbninger og indre struktur.

Interiøret er designet med en serie af kasser, med tjenester indeni, som også fungere som rumdelere, men det går ikke på at påvirke interiørets arkitektoniske kontinuitet, tænkte stort og åbent på den vidunderlige udsigt over de omkringliggende bjerge. Formen af ​​taget med sine skråninger genererer også nogle visuelle spaltninger, i stand til at belyse selv ret uklare punkter på grund af de små vinduer arrangeret på de lange sider og minder om historisk rumlig konformation bygning.

Desuden hviler taget ikke på eksisterende stenstrukturer, men genererer andre åbninger med glas, som yderligere belyser rummene med naturligt lys.

Eduardo Cadaval, casa sui Pirenei 2

Interiøret er indrettet med moderne smag, med en blanding af varme farver, gulvet og det hvide af nogle komplementer, der er beregnet til at måle i stuerne i opholdsstuen.

Værket varede i seks år, men resultatet er bifald. Ikke kun for æstetik, men for respekt for konstruktive traditioner og målrettede forstærkninger, for at rette de svage punkter uden at falde ind i det trivielle eller excentriske. Kompakt, men artikuleret og lysende, gør det meste ud af sin position takket være den lodrette opdeling af rum med accentuerede og usædvanlige højder.

Grundlagt i New York i 2003, den mexicanske studie Eduardo Cadaval og af spansk Clara Solà-Morales på kort tid opnået international berømmelse takket være værker som X House i Barcelona eller deltagelse i adskillige designkonkurrencer, herunder urban design.

Selvom Guinovart Florensa House i Pyrenæerne er det et af symbolerne for deres arkitektoniske produktion.

CA-know



Video: