Bioklimatisk bygning

Strutsæg med fly øjne: Det er entallet navn på en bioklimatisk bygning designet af Archingegno-studiet i Milano.

Bioklimatisk bygning

Blandt de bioklimatiske bygninger af nyere design, arkitektens arbejde Giuseppe Magistretti og af Archingegno studie guidet af ham, han er utvivlsomt den mest originale for formularen, så meget, at han blev døbtStruggegum med fly øjne.

Strutsæg med flue øjne: dag

Inspiration stammer fra observationen af ​​naturen, og derfor udgør form en vigtig rolle i bygningens funktion.
Faktisk er formularen ikke utilsigtet, men er resultatet af forskning rettet mod at tilbyde lavere aerodynamisk modstand muligt for vindens kræfter.
den elliptisk sektiondet er faktisk det mere indeslutning til varmetab, fordi det giver mulighed for at kombinere det maksimale anvendelige volumen, med den minimale ydre overflade.
Bygningen er designet til at fungere i perfekt harmoni med omgivelserne og dermed fuldt ud respektere de principper, der ligger til grund for en bioklimatisk bygning. Dens hovedtræk er lavt niveau af forurening, energi selvforsyning, brug af miljøvenlige materialer, genbrug og alt der skelner mellem bygninger af denne type.

Strutsæg med fly øjne: nat

Komplekset er opdelt i syv etager over jorden og en belvedere på ottende etage og er omgivet af naturlige elementer: en spejl af vand mod syd, vegetation, bestående af hegn og høje træer, sydøst og sydvest med fodgængerstier helt nedsænket i det grønne.
Materialerne, som strukturen er sammensat af, er naturligvis biokompatibel. De har været ansat lamineret træ for det strukturelle mesh, lavemissionsbriller gennemsigtig til vinduer, træfiber, cellulosefibre, mineraluld, celenit og kork til termiske og akustiske isoleringspaneler, kobber tinsmithery, gipsplader i interne og eksterne infills, overfor sten og tykkelse af væbnet jord som et alternativ til stenbeklædning, elektriske materialer beskyttet af særlige skeder med spændingsafbrydere.
Alt er baseret på maksimale energibesparelser, selv rummets layout, faktisk værelserne, hvis størrelse går fra 70 til 190 kvadratmeter, er orienteret i overensstemmelse med principperne ibiodynamisk arkitektur. Derefter er opholdsrummet sydpå, soveområdet mod sydøst, arbejdsområdet mod sydvest og alle tjenester og lobbyer mod nord.

Struggegum med fly øjne

Sollys udnyttes fuldt ud takket være store glaserede overflader og et system bestående af en koncentrisk hexagon mesh Det gør bygningen på det karakteristiske aspekt, der er defineret præcist flyve øjne. Systemet løser problemet med filtrering af solens stråler og af regulering af lysintensitet.
Internt termisk velvære sikres ved såkaldt Trombe vægge som artikulerer det strukturelle mesh, et system af vinduer placeret på ca. 10 - 20 cm fra væggene, som fungerer som varmeakkumulatorer og giver dig mulighed for at få varme omgivelser om vinteren og kølige om sommeren.
Energi selvforsyning og total uafhængighed fra fossile brændstoffer garanteres ikke kun af passive midler, men også af en kombination af solcellepaneler af den nyeste generation, en vindblad til produktion af elektricitet og a geotermisk system som udnytter varmen i jorden omkring bygningen.
Vindbladet, ad lodret akse, blev installeret på toppen af ​​bygningen ved naturlig ventilationskanal. På denne måde bidrager aerogeneratoren til produktion af elektricitet, mens ledningen udfører funktionen af ​​ventilation og luftudveksling.
L 'foringsrør I dette projekt er det vigtigt at kontrollere det indre velvære, mens planteteknikdelen kun er hjælpemotor, så går den i drift, når afskærmningen ikke længere er tilstrækkelig.
Opførelse af en bygning af denne art involverer en omkostningsstigning på ca. 20%, i forhold til en traditionel bygning, omkostninger, der ifølge designeren kan være afskrives over en periode på fem år.


bue. Carmen Granata



Video: Smart towers in the center of Paris in 2050